Visar 1–24 av 41 resultat

Visa meny
Stäng

Schellackflingor Platina

135,00 kr17.120,00 kr
Vax innehåll max 0,20%. Platina är den ljusaste av alla schellackflingor. Schellack produceras av en liten spolformad purpurröd lus vid namn Lucifer Lacca där honan söker upp kvistar med späda skott och genom att genomborra kvisten med sin sugsnabel suger i sig näringen i kvisten. När den börjar suga i sig saven bildas schellacken av de restprodukter lusen avger. Drabbas larverna av dåligt väder när dom söker nya värdträd, eller området drabbas av t.ex. frost under längre perioder, dör djuren och produktionen av schellack minskar. Detta gör att tillgången på råvara varierar och priserna därför kan fluktuera kraftigt. Schellack är en ren naturprodukt och inte giftig. Schellack är endast löslig i alkohol och används ofta som isolering av kvistar, fuktskador och sot före målning. Den används också till en mängd andra ändamål som t.ex. skydd av frukt, konfektyr, choklad och läkemedel. Som isolering inom elektronik. Som ytbehandling av möbler, som glansgivare inom kosmetik. Man kan också använda schellacken att styva textil, läder och hattar. Endast fantasin sätter stopp för dess användning.  Vi har sedan 2009 direktimport av högklassig schellack från Tolaram i Indien. De har lång erfarenhet och leds nu av tredje generationen. Undrar ni något så mejla oss frågor så kontaktar vi tillverkaren direkt. Läs mer här: Tolaram Shellac India
Stäng

Schellackflingor vaxfri ljus

120,00 kr16.250,00 kr
Vax innehåll max 0,20% Schellack produceras av en liten spolformad purpurröd lus vid namn Lucifer Lacca där honan söker upp kvistar med späda skott och genom att genomborra kvisten med sin sugsnabel suger i sig näringen i kvisten. När den börjar suga i sig saven bildas schellacken av de restprodukter lusen avger. Drabbas larverna av dåligt väder när dom söker nya värdträd, eller området drabbas av t.ex. frost under längre perioder, dör djuren och produktionen av schellack minskar. Detta gör att tillgången på råvara varierar och priserna därför kan fluktuera kraftigt. Schellack är en ren naturprodukt och inte giftig. Schellack är endast löslig i alkohol och används ofta som isolering av kvistar, fuktskador och sot före målning. Den används också till en mängd andra ändamål som t.ex. skydd av frukt, konfektyr, choklad och läkemedel. Som isolering inom elektronik. Som ytbehandling av möbler, som glansgivare inom kosmetik. Man kan också använda schellacken att styva textil, läder och hattar. Endast fantasin sätter stopp för dess användning. Läs mer här: Tolaram Shellac India Vi har sedan 2009 direktimport av högklassig schellack från Tolaram i Indien. De har lång erfarenhet och leds nu av tredje generationen. Undrar ni något så mejla oss frågor så kontaktar vi tillverkaren direkt.
Stäng

Schellackflingor vaxfri rubin

100,00 kr12.510,00 kr
Mörk kulör. Vax innehåll max 0,2%. Schellack produceras av en liten spolformad purpurröd lus vid namn Lucifer Lacca där honan söker upp kvistar med späda skott och genom att genomborra kvisten med sin sugsnabel suger i sig näringen i kvisten. När den börjar suga i sig saven bildas schellacken av de restprodukter lusen avger. Drabbas larverna av dåligt väder när dom söker nya värdträd, eller området drabbas av t.ex. frost under längre perioder, dör djuren och produktionen av schellack minskar. Detta gör att tillgången på råvara varierar och priserna därför kan fluktuera kraftigt. Schellack är en ren naturprodukt och inte giftig. Schellack är endast löslig i alkohol och används ofta som isolering av kvistar, fuktskador och sot före målning. Den används också till en mängd andra ändamål som t.ex. skydd av frukt, konfektyr, choklad och läkemedel. Som isolering inom elektronik. Som ytbehandling av möbler, som glansgivare inom kosmetik. Man kan också använda schellacken att styva textil, läder och hattar. Endast fantasin sätter stopp för dess användning. Läs mer här: Tolaram Shellac India Vi har sedan 2009 direktimport av högklassig schellack från Tolaram i Indien. De har lång erfarenhet och leds nu av tredje generationen. Undrar ni något så mejla oss frågor så kontaktar vi tillverkaren direkt.
Stäng

Schellackflingor TN orange

85,00 kr10.520,00 kr
Vax innehåll max 4,5%. Schellack produceras av en liten spolformad purpurröd lus vid namn Lucifer Lacca där honan söker upp kvistar med späda skott och genom att genomborra kvisten med sin sugsnabel suger i sig näringen i kvisten. När den börjar suga i sig saven bildas schellacken av de restprodukter lusen avger. Drabbas larverna av dåligt väder när dom söker nya värdträd, eller området drabbas av t.ex. frost under längre perioder, dör djuren och produktionen av schellack minskar. Detta gör att tillgången på råvara varierar och priserna därför kan fluktuera kraftigt. Schellack är en ren naturprodukt och inte giftig. Schellack är endast löslig i alkohol och används ofta som isolering av kvistar, fuktskador och sot före målning. Den används också till en mängd andra ändamål som t.ex. skydd av frukt, konfektyr, choklad och läkemedel. Som isolering inom elektronik. Som ytbehandling av möbler, som glansgivare inom kosmetik. Man kan också använda schellacken att styva textil, läder och hattar. Endast fantasin sätter stopp för dess användning. Läs mer här: Tolaram Shellac India Vi har sedan 2009 direktimport av högklassig schellack från Tolaram i Indien. De har lång erfarenhet och leds nu av tredje generationen. Undrar ni något så mejla oss frågor så kontaktar vi tillverkaren direkt.
Stäng

Schellack knapplack

85,00 kr11.162,00 kr
Handgjord schellack i knappform. Vax innehåll max 5,5 %. Denna produkt är lämplig till fyllning och reparationer av trä. Kan värmas och formas. Schellack produceras av en liten spolformad purpurröd lus vid namn Lucifer Lacca där honan söker upp kvistar med späda skott och genom att genomborra kvisten med sin sugsnabel suger i sig näringen i kvisten. När den börjar suga i sig saven bildas schellacken av de restprodukter lusen avger. Drabbas larverna av dåligt väder när dom söker nya värdträd, eller området drabbas av t.ex. frost under längre perioder, dör djuren och produktionen av schellack minskar. Detta gör att tillgången på råvara varierar och priserna därför kan fluktuera kraftigt. Schellack är en ren naturprodukt och inte giftig. Schellack är endast löslig i alkohol och används ofta som isolering av kvistar, fuktskador och sot före målning. Den används också till en mängd andra ändamål som t.ex. skydd av frukt, konfektyr, choklad och läkemedel. Som isolering inom elektronik. Som ytbehandling av möbler, som glansgivare inom kosmetik. Man kan också använda schellacken att styva textil, läder och hattar. Endast fantasin sätter stopp för dess användning. Läs mer här: Tolaram Shellac India Vi har sedan 2009 direktimport av högklassig schellack från Tolaram i Indien. De har lång erfarenhet och leds nu av tredje generationen. Undrar ni något så mejla oss frågor så kontaktar vi tillverkaren direkt.
Stäng

Schellackflingor Lemon nr.1

70,00 kr7.500,00 kr
Handgjorda schellackflingor. Vax innehåll max 5,5 %. Schellack produceras av en liten spolformad purpurröd lus vid namn Lucifer Lacca där honan söker upp kvistar med späda skott och genom att genomborra kvisten med sin sugsnabel suger i sig näringen i kvisten. När den börjar suga i sig saven bildas schellacken av de restprodukter lusen avger. Drabbas larverna av dåligt väder när dom söker nya värdträd, eller området drabbas av t.ex. frost under längre perioder, dör djuren och produktionen av schellack minskar. Detta gör att tillgången på råvara varierar och priserna därför kan fluktuera kraftigt. Schellack är en ren naturprodukt och inte giftig. Schellack är endast löslig i alkohol och används ofta som isolering av kvistar, fuktskador och sot före målning. Den används också till en mängd andra ändamål som t.ex. skydd av frukt, konfektyr, choklad och läkemedel. Som isolering inom elektronik. Som ytbehandling av möbler, som glansgivare inom kosmetik. Man kan också använda schellacken att styva textil, läder och hattar. Endast fantasin sätter stopp för dess användning. Läs mer här: Tolaram Shellac India Vi har sedan 2009 direktimport av högklassig schellack från Tolaram i Indien. De har lång erfarenhet och leds nu av tredje generationen. Undrar ni något så mejla oss frågor så kontaktar vi tillverkaren direkt.
Stäng

Zinkvitt

70,00 kr160,00 kr
Zinkvitt (zinkoxid) är ett oorganiskt transparent pigment, speciellt lämpligt till linoljefärger men fungerar även till vattenlösliga produkter. Zinkvitt ingår i alla våra linoljefärger där vi utnyttjar zinkoxidens egenskaper att ge linoljefärgen hårdhet och förbättrad glans samt dess motståndskraft mot alg och mögelpåväxt. Zinkoxid är inte hälsoskadligt utan tvärtom nödvändig för att vi ska må bra. En vuxen kropp innehåller normalt upp till 2 gram. Zink används till många olika produkter som exempelvis till barnsalvor och olika hudkrämer. 25kg säckar finns, begär offert via mail.   Säkerhetsdatablad Zinkoxid      
Stäng

Titanvitt

90,00 kr175,00 kr
Titanvitt (Titandioxid) är ett oorganiskt pigment, med hög täckkraft. Titandioxid används som vitt pigment för färgning av betong, tandkräm, läkemedel med mera. Titanvitt ingår i de flesta av våra linoljefärger. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Krita

85,00 kr
Krita är ett vitt pigment som är mycket transparent i olja. I vattenmedium är krita mer täckande och lämpligt. Limfärg består av limvatten, krita och ev. färgande pigment. Krita används också för tillverkning av grunderingar till målarduk för konstnärsmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Järnoxidsvart

70,00 kr160,00 kr
Järnoxidsvart är ett oorganiskt pigment med stor täckkraft lämpligt för vatten och olja. Pigmentet ingår i standardkulören Järnoxidsvart 1A-4950. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Bensvart

85,00 kr205,00 kr
Bensvart är ett organiskt pigment som traditionellt tillverkades genom syrefri upphettning av djurben. Bensvart är det mest djupsvarta pigmentet som p g a sin transparens är uppskattat inom lasyrmåleri. Lämplig i oljemedium. Pigmentet ingår i standardkulören Bensvart 1A-98. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Blyertsgrå

85,00 kr205,00 kr
Blyertsgrå är ett naturligt förekommande oorganiskt pigment med transparenta egenskaper. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Skiffergrå

85,00 kr205,00 kr
Skiffergrå (Davy's Grey) är ett naturligt förekommande oorganiskt pigment med transparenta egenskaper. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Ultramarinblått HWR

110,00 kr365,00 kr
Ultramarinblått är ett syntestiskt mineralpigment för vatten och olja. Transparent. Pigmentet ingår i standardkulören Ultramarinblå 1A-HWR. Pigmentet är skyddat av kiseldioxid (SiO2-Coating) för att öka stabilteten. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Ultramarinviolett

120,00 kr425,00 kr
Ultramarinviolett är ett oorganiskt pigment för vatten och olja. Transparent. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Kromoxidgrönt

120,00 kr425,00 kr
Kromoxidgrönt är ett starkt täckande oorganiskt pigment för vatten och olja. Pigmentet ingår i standardkulören Kromoxidgrönt 1A-811. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Vagone Grönjord

110,00 kr365,00 kr
Vagone grönjord är ett mörkare oorganiskt jordigment. Pigmentet är lämpligt för vatten och olja. Semi transparent. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Verona Grönjord 264

85,00 kr205,00 kr
Verona Grönjord är ett oorganiskt jordpigment med grönaktig ton och som uppskattats för sina laserande egenskaper. Pigmentet är lämpligt för vattenoch olja. Pigmentet ingår i standardkulören Veronagrå 4B-264. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Järnoxidgult

70,00 kr160,00 kr
Järnoxidgult är ett oorganiskt pigment med stark täckförmåga. Pigmentet är fullt ljusäkta och passar för alla färgtyper. Kan blandas i betong. Järnoxidgult ingår i standardkulören Herrgårdsgul 4A-920. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Järnoxidrött

70,00 kr160,00 kr
Järnoxidrött är ett oorganiskt pigment med stark täckförmåga. Pigmentet är fullt ljusäkta och passar för alla färgtyper. Kan blandas i betong. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Järnoxidbrun

70,00 kr160,00 kr
Järnoxidbrunt är ett oorganiskt pigment med stark täckförmåga. Pigmentet är fullt ljusäkta och passar för alla färgtyper. Kan blandas i betong. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Järnmönja

70,00 kr160,00 kr
Järnmönja är hematit som är ett naturligt förekommande jordpigment.  Pigment har en speciell förmåga att motverka rostbildning på järn då pigmentets struktur liknar fiskfjäll som lägger sig som ett pansarmönster. I kombination med linolja gör detta att vatten har mycket svårt att komma i kontakt med järnet. Pigmentet har fördelen att inte vara hälsoskadlig och ersätter därför den giftiga blymönjan som rostskyddspigment. Det har även en stark täckförmåga och kan även användas i vattenmedium, t.ex slamfärg. Pigmentet ingår i vår linoljefärg Järnmönja. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Gulockra JOLES

70,00 kr160,00 kr
Ljusockra JOLESär ett naturligt oorganiskt pigment med semi transparent täckförmåga. Pigmentet är fullt ljusäkta och passar för alla färgtyper. Kan blandas i betong. Pigmentet ingår i följande standardkulörer: Ljusgul 6A- JOLES samt Ockragul 4A-JOLES. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Ockra JALS

75,00 kr185,00 kr
Ockra JALS är ett naturligt oorganiskt pigment med semi transparent täckförmåga. Pigmentet är fullt ljusäkta och passar för alla färgtyper. Kan blandas i betong. 25kg säckar finns, begär offert via mail.