– Don’t tell them, show them. Mannen bakom de orden är ingen mindre än Ernest Hemingway. Han sa meningen när han fick en fråga från en reporter om hur man blir en bra författare. Vi har tagit Hemingway på orden. Istället för att skriva hur du ska använda våra produkter har vi gjort ett antal ”instruktionsfilmer” med syfte att inspirera och vägleda dig.

Målning med linoljefärg inomhus kräver kunskap och erfarenhet och färgen appliceras alltid i ett tunt och jämnt lager. Viktigt är att följa angivna torktider. Fler varianter förekommer.
Observera att nedanstående beskrivningar utgår från obehandlat underlag.  Färgen kräver svinborstspenslar av god kvalitet.

Skriv ut PDF: arbetsbeskrivningar INOMHUS

Skriv ut PDF: Skötselråd linoljefärg invändigt

Kan man måla med linoljefärg på tapeter? Självklart, se filmen.

Ommålning av målade snickerier inomhus med linoljefärg. En film som visar hur man målar om en tidigare målad bänk.

En film som visar hur man målar om med mattvit färg på en tidigare målad yta.

Matt vit linoljefärg – Målning av nya snickerier inomhus. En video där man målar inomhus med matt vit linoljefärg.

Målning av nya snickerier med terpentinspädning.

Målning av nya snickerier utan terpentinspädning

Målning med antikvit linoljefärg på nya snickerier, inomhus.

Enstrykningsfärg för trä inomhus

Enstrykningsfärg för puts inomhus

Ett tegelgolv är både vackert och tåligt. Men för att det ska vara mer stryktålig och lättstädat så ska vi behandla det med linolja och Ottossons linoljevax.

Obehandlat trä blir med åren tråkigt när det tappar sin lyster. I den här filmen visar vi hur du med enkla medel kan få inredningsdetaljer att återfå sin lyster samtidigt som det också blir mer tåligt.

I den här filmen visar vi hur du kan med oljelasyr behandla ett obehandlat trägolv med oljelasyr och på så sätt öka livslängd.

En av hemligheterna med att få ett bra resultat när man målar är att ha rätt pensel. Att du dessutom arbetar både enklare och går snabbare med en bra pensel är inte att förglömma.