– Don’t tell them, show them. Mannen bakom de orden är ingen mindre än Ernest Hemingway. Han sa meningen när han fick en fråga från en reporter om hur man blir en bra författare. Vi har tagit Hemingway på orden. Istället för att skriva hur du ska använda våra produkter har vi gjort ett antal ”instruktionsfilmer” med syfte att inspirera och vägleda dig. Fler varianter förekommer.

Observera att nedanstående beskrivningar utgår från obehandlat underlag. Målning med linoljefärg utomhus kräver kunskap och erfarenhet och färgen appliceras alltid i ett tunt och jämnt lager. Viktigt är att följa angivna torktider. Färgen kräver svinborstspenslar av god kvalitet.

Skriv ut PDF: Arbetsanvisning Utomhus

En film som visar hur man målar en träfasad med linoljefärg. Här spädd med balsamterpentin. Detta är en behandling som är skyddande för virket. Slutresultatet blir en halvmatt glans

En film som visar hur man målar en träfasad med linoljefärg. En behandling som är skyddande för virket. Slutresultatet blir en halvmatt glans.

En film som visar hur man målar snickerier utomhus med linoljefärg. I filmen målas en gammal källardörr och en ny fönsterruta sätts in.

En video om enstrykningsfärg för trä utomhus. Denna färg används på obehandlag material som är sugande som t.ex sågat virke. Slutresultatet blir en hållbar vacker matt yta.