Varför välja linoljefärg som distributör?

Se filmen om varför du ska välja att sälja linoljefärg:

1: Vår linoljefärg är en färg utan lösningsmedel

Vattenlösliga plast- och alkydoljefärger är till stor del restprodukter från den petrokemiska industrin. Genom en mängd processer får man olja att lösa sig med vatten. Att en färg är löslig i vatten är det inte detsamma som att den är miljövänlig och ofarlig. Sanning att säga är det oftast tvärt om. För att göra den vattenlöslig förekommer det att den innehåller ämnen som bland annat kan framkalla allergier.
Vår linoljefärg är en ren naturprodukt.
Den innehåller inga konstigheter, bara pigment och linolja. Sedan händer det att vi spär ut den med lite balsamterpentin. Oljan vi använder i färger pressas från linfrön som odlas på den skånska slätten. För att vara säkra på att oljan håller högsta kvalitet, producerar vi den i egen regi.

2: Linoljefärg bygger upp och förstärker

Förutom miljö- och då framför allt arbetsmiljöaspekten så har linoljefärg ytterligare en unik positiv egenskap. Den bygger upp och vårdar det underliggande materialet. Till skillnad från linoljefärg som tränger in i materialet och förenar sig med det, bildar de vattenlösliga färgerna en tjock och tät hinna ovanpå materialet.
Och vilka problem skapar det?
När det handlar om trä, så stänger hinnan in fukt vilket skapar förutsättningar för röta. På metall så bildas det korrosion och när det handlar om puts så gör fukten så att materialet vittras sönder.

3: Alla våra linoljefärger är unika

När vi tillverkar färg så utgår vi inte från en bas som man lokalt bryter till rätt nyans genom att tillsätta färgkoncentrat. Vi utgår från naturliga färgpigment som tillexempel grafit och järnmönja. Varje pigment har helt unika egenskaper och dessa kan vi utnyttja när vi tillverkar en färg. Vi kan med andra ord tillverka en vit linoljefärg som är ”seg” om dina kunder behöver det eller en som är hård om de har behov av det.

4: Har dina kunder aldrig målat med linoljefärg?

Och är tveksamma till att prova. Mycket är nytt men det mesta är sig likt. Förarbetet är det samma som när man målar med vattenlöslig plast- eller alkydoljefärg. Men när det kommer till själva målningsarbetet finns det några avgörande skillnader.
Ska din kund måla på en obehandlad träfasad behöver han inte behandla den med ”specialfärger”. Det räcker att mätta ytan med linolja och terpentin för att därefter måla med Ottossons linoljefärg.

Vi brukar säga att när du lägger färgen ska du måla som en snåljåp. Det vill säga, du ska stryka tunt. Lägger du vanligtvis två strykningar på en ny fasad? Räkna då med att du får göra tre strykningar. Med linoljefärg är torktiden mellan varje strykning längre.
Räknar du per liter, kostar vår linoljefärg ungefär lika mycket som en vattenlöslig färg från någon av de ledande färgtillverkarna. Räknat på hur många kvadratmeter dina kunder kan måla med en liter färg, är linoljefärg alltid billigare än om du jämför med vattenlösliga färger.

5: Med vår linoljefärg öppnar du för nya kundsegment

Först som sist vill vi säga att vår linoljefärg inte är någon lågprisprodukt. Du kommer inte att hitta vår linoljefärg på outlets eller lågprisvaruhus. Vår linoljefärg är en produkt som vänder sig till kvalitetsmedvetna konsumenter och skickliga yrkesmålare. Det är två kundsegment som ställer krav på service och kompetens. Därför har vi satsat på distribution via fackhandel med kunnig personal kompletterat med e-handel.