Visar 1–24 av 55 resultat

Visa meny
Stäng

Brons

265,00 kr2.785,00 kr
Bronspigment är ett oorganiskt glanspigment som ger en autentisk metallkänsla. Pigmentet består av mineralet glimmer som är belagt med järnoxider och är fullt ljusäkta. Gör så här: Grunda ytan med linoljefärgen Ljusgul en gång. Låt torka minst 3 dygn. Blanda ut Bronspigmentet med Ottossons Linoljelack i en metall eller glasburk så att konsistensen blir som tunn filmjölk. Använd gärna en gammal pensel. Provmåla. Det ska kännas lätt att stryka ut och täcka på två strykningar. Är det för mycket pigment så känns metallfärgen torr och blir kornig. Bronspigmentet fungerar även bra utomhus och ärgar inte.
Stäng

Blekguld

265,00 kr2.785,00 kr
Blekguld pigmentet är ett oorganiskt glanspigment som ger en autentisk metallkänsla. Pigmentet består av mineralet glimmer som är belagt med järnoxider och är fullt ljusäkta. Gör så här: Grunda ytan med linoljefärgen Ljusgul en gång. Låt torka minst 3 dygn. Blanda ut pigmentet med Ottossons Linoljelack i en metall eller glasburk så att konsistensen blir som tunn filmjölk. Använd gärna en gammal pensel. Provmåla. Det ska kännas lätt att stryka ut och täcka på två strykningar. Är det för mycket pigment så känns metallfärgen torr och blir kornig. Pigmentet fungerar även bra utomhus och ärgar inte.
Stäng

Royalgold

265,00 kr2.785,00 kr
Royalgold pigmentet är ett oorganiskt glanspigment som ger en autentisk metallkänsla. Pigmentet består av mineralet glimmer som är belagt med järnoxider och är fullt ljusäkta. Gör så här: Grunda ytan med linoljefärgen Ljusgul en gång. Låt torka minst 3 dygn. Blanda ut pigmentet med Ottossons Linoljelack i en metall eller glasburk så att konsistensen blir som tunn filmjölk. Använd gärna en gammal pensel. Provmåla. Det ska kännas lätt att stryka ut och täcka på två strykningar. Är det för mycket pigment så känns metallfärgen torr och blir kornig. Pigmentet fungerar även bra utomhus och ärgar inte.
Stäng

Sonnengold

265,00 kr2.785,00 kr
Sonnengold pigmentet är ett oorganiskt glanspigment som ger en autentisk metallkänsla. Pigmentet består av mineralet glimmer som är belagt med järnoxider och är fullt ljusäkta. Gör så här: Grunda ytan med linoljefärgen Ljusgul en gång. Låt torka minst 3 dygn. Blanda ut pigmentet med Ottossons Linoljelack i en metall eller glasburk så att konsistensen blir som tunn filmjölk. Använd gärna en gammal pensel. Provmåla. Det ska kännas lätt att stryka ut och täcka på två strykningar. Är det för mycket pigment så känns metallfärgen torr och blir kornig. Pigmentet fungerar även bra utomhus och ärgar inte.
Stäng

Pärlsilver

120,00 kr1.200,00 kr
Pärlsilver pigmentet är ett oorganiskt glanspigment som ger en autentisk metallkänsla. Pigmentet består av mineralet glimmer som är belagt med järnoxider och är fullt ljusäkta. Gör så här: Grunda ytan med linoljefärgen Ljusgrå en gång. Låt torka minst 3 dygn. Blanda ut pigmentet med Ottossons Linoljelack i en metall eller glasburk så att konsistensen blir som tunn filmjölk. Använd gärna en gammal pensel. Provmåla. Det ska kännas lätt att stryka ut och täcka på två strykningar. Är det för mycket pigment så känns metallfärgen torr och blir kornig. Pigmentet fungerar även bra utomhus och ärgar inte.
Stäng

Zinkvitt

70,00 kr160,00 kr
Zinkvitt (zinkoxid) är ett oorganiskt transparent pigment, speciellt lämpligt till linoljefärger men fungerar även till vattenlösliga produkter. Zinkvitt ingår i alla våra linoljefärger där vi utnyttjar zinkoxidens egenskaper att ge linoljefärgen hårdhet och förbättrad glans samt dess motståndskraft mot alg och mögelpåväxt. Zinkoxid är inte hälsoskadligt utan tvärtom nödvändig för att vi ska må bra. En vuxen kropp innehåller normalt upp till 2 gram. Zink används till många olika produkter som exempelvis till barnsalvor och olika hudkrämer. 25kg säckar finns, begär offert via mail.   Säkerhetsdatablad Zinkoxid      
Stäng

Titanvitt

90,00 kr175,00 kr
Titanvitt (Titandioxid) är ett oorganiskt pigment, med hög täckkraft. Titandioxid används som vitt pigment för färgning av betong, tandkräm, läkemedel med mera. Titanvitt ingår i de flesta av våra linoljefärger. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Järnoxidsvart

70,00 kr160,00 kr
Järnoxidsvart är ett oorganiskt pigment med stor täckkraft lämpligt för vatten och olja. Pigmentet ingår i standardkulören Järnoxidsvart 1A-4950. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Bensvart

85,00 kr205,00 kr
Bensvart är ett organiskt pigment som traditionellt tillverkades genom syrefri upphettning av djurben. Bensvart är det mest djupsvarta pigmentet som p g a sin transparens är uppskattat inom lasyrmåleri. Lämplig i oljemedium. Pigmentet ingår i standardkulören Bensvart 1A-98. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Blyertsgrå

85,00 kr205,00 kr
Blyertsgrå är ett naturligt förekommande oorganiskt pigment med transparenta egenskaper. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Skiffergrå

85,00 kr205,00 kr
Skiffergrå (Davy's Grey) är ett naturligt förekommande oorganiskt pigment med transparenta egenskaper. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Grafit

70,00 kr160,00 kr
Grafit är ett oorganiskt pigment och en variant av kol med en metallisk lyster. Grafitfärg har traditionellt målats på metall utomhus, pigmentet är naturligt fett och vattenavstötande. Grafit används också vid tillverkning av blyertspennor, spissvärta mm. Lämplig för olja. Pigmentet ingår i standardkulören Grafit. 20kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Kimrök

85,00 kr205,00 kr
Kimrök är ett organiskt pigment som består av sot från ved. Kimrök blandat med tjära var vanligt på korsvirke. Kimrök är fett och kan vara svårt att blanda med vatten. 20kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Pariserblått/ Miloriblått

120,00 kr595,00 kr
Pariserblått/ Miloriblått är ett oorganiskt pigment för oljemedium. Pariserblått är ett starkt färgande och samtidigt transparent pigment. Andra namn: Järnblå, Preussiskt Blå, Berlinerblå mfl. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri.
Stäng

Ultramarinblått HWR

110,00 kr365,00 kr
Ultramarinblått är ett syntestiskt mineralpigment för vatten och olja. Transparent. Pigmentet ingår i standardkulören Ultramarinblå 1A-HWR. Pigmentet är skyddat av kiseldioxid (SiO2-Coating) för att öka stabilteten. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Kobolt-Coelinblått

425,00 kr2.660,00 kr
Kobolt-Coelinblå (Coelinblå) är ett oorganiskt pigment för vatten och olja. Pigmentet ger en täckande ljusblå färg. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri.
Stäng

Koboltblått

365,00 kr2.180,00 kr
Koboltblått är ett oorganiskt pigment med uppskattade koloristiska egenskaper för olja och vatten. Halvtäckande. Pigmentet ingår i standardkulören Koboltblå 2C-28. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri.
Stäng

Ultramarinviolett

120,00 kr425,00 kr
Ultramarinviolett är ett oorganiskt pigment för vatten och olja. Transparent. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Kromoxidgrönt

120,00 kr425,00 kr
Kromoxidgrönt är ett starkt täckande oorganiskt pigment för vatten och olja. Pigmentet ingår i standardkulören Kromoxidgrönt 1A-811. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Kobolt-gröngul

265,00 kr1.815,00 kr
Kobolt-gröngul är ett oorganiskt pigment för vatten och olja.
Stäng

Vagone Grönjord

110,00 kr365,00 kr
Vagone grönjord är ett mörkare oorganiskt jordigment. Pigmentet är lämpligt för vatten och olja. Semi transparent. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Verona Grönjord 264

85,00 kr205,00 kr
Verona Grönjord är ett oorganiskt jordpigment med grönaktig ton och som uppskattats för sina laserande egenskaper. Pigmentet är lämpligt för vattenoch olja. Pigmentet ingår i standardkulören Veronagrå 4B-264. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.
Stäng

Kobolt-blågrön

290,00 kr2.180,00 kr
Kobolt-blågrön är ett oorganiskt pigment för vatten och olja.
Stäng

Järnoxidgult

70,00 kr160,00 kr
Järnoxidgult är ett oorganiskt pigment med stark täckförmåga. Pigmentet är fullt ljusäkta och passar för alla färgtyper. Kan blandas i betong. Järnoxidgult ingår i standardkulören Herrgårdsgul 4A-920. Finns även i sortimentet: Linoljefärg för konstmåleri. 25kg säckar finns, begär offert via mail.