Nyheter

Utställning hos galleri Jäger & Jansson

malningar_fran_indien

Utställningen pågår 19/10 – 10/11 på Galleri Jäger & Jansson i Lund

De senaste sex åren har jag besökt Indien fyra gånger. Min första kontakt med detta land var en chockartad upplevelse. Jag fick se saker som jag inte trodde fanns och jag upplevde ibland att jag var med i en historisk film. Efter hand öppnades mina ögon för allt det vänliga och fantastiska. Livets påtaglighet påverkade mig starkt.

På alla mina resor har jag haft med mig min videokamera och jag filmade ”det nya” varje dag. Min första tanke var att jag skulle klippa ihop en film, men efter ett tag kände jag att jag istället ville gestalta valda filmscener genom måleri. Det nya och annorlunda i Indien gjorde att jag var jag tvungen att förnya och förändra min färgpalett och mina motiv. Under arbetet med målningarna fick jag en lustfylld känsla av att känna mig som en nybörjare igen.

JÄGER & JANSSON Galleri i Lund
Stora Gråbrödersgatan 13
046-276 00 55
jagerjansson@pbhome.se
Öppettider: Tis-Fre 12-18, Lör-Sön 12-16

I samband med utställningen lanserades en ny hemsida där ni kan läsa mer om utställning, se konstverken och läsa mer om konstnären Gunnar Ottosson. Gå till hemsidan, www.gunnarottosson.se